12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Мазилка от панелен блок падна върху дете в Перник

Мазилка от панелен блок се срути върху 6-годишно дете. Инцидентът е станал в квартал „Мошино” в Перник през почивните дни, а парчето мазилка е полетяло от 8-я етаж на жилищната сграда. Детето е получило черепно-мозъчна травма и е било транспортирано в „Пирогов“, където е оперирано, съобщава NOVA. Бащата казва, че операцията е минала добре и към момента детето е контактно и говори. Смята се, че мазилката е паднала от последния етаж на блока, където съседи правили замазка на балкона.

6-годишното момиченце Пламена и майка й били пред блока със съседка. „Когато тръгнахме да се прибираме, започнаха да падат камъни. По главата го удари. Над мен също летяха малки камъчета. Главата ми цялата беше в цимент. Потърсихме помощ. Детето не беше изпаднало в безсъзнание, плачеше, а от главата му течеше кръв. Едни момчета го закараха до болницата в Перник”, разказва съседката свидетел на инцидента.

Детето е пострадало от удар в главата, получило е черепно-мозъчна травма. То се намира в реанимацията на „Пирогов”. Направена е операция. Ще се прецени до каква степен ще се наложи друга оперативна намеса, коментира пред NOVA кметът на Перник Вяра Церовска.

„Операцията мина добре. Надяваме се да се оправи детето. Контактна е, говори. Аз след това разбрах, че е паднала мазилка. Съседите ни, чиято мазилка падна върху главата на Пламена, дойдоха да питат как е детето. Те са добри хора. Най-лошото е, че той е пенсиониран строител. Искам да благодаря на лекарите, че спасиха живота на детето ми”, заяви бащата на момиченцето.

Назначена е проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока, коментира кметът на квартал „Изток” Емил Костадинов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук