14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Майката беглец чака Иванка с розови чорапки

До няколко дни малката Иванка, която бе изоставена в Бургаската болница часове след раждането си, ще бъде у дома. Майката беглец се върна за новороденото си и обясни: че си тръгнала, защото имала болно дете, което искала да види.

За 29-годишната Катя от Средец това е трето раждане. Категорична е, че не е имала намерение да изоставя Иванка и е убедена, че ще може да се грижи и за нея. Катя преживява с пенсия от 115 лева по болест. Получава и детски за другите си две деца – точно 85 лева. Страда от лека форма на шизофрения.

Катя трябва да вземо новороденото си в края на тази седмица, тъй като лекарите настояли да остане за наблюдение още няколко дни. В момента бебето е на лечение с антибиотик в отделението но неонатология заради получен инфекция.

В ромската махала в Средец вече чакат малката Иванка. Семейството й е подготвило всичко необходимо, от което ще имат нужда за отглеждането й – поне през първия месец. Засега, с майката на първото бебе за 2015 –та, родено в бургаската болница, ще работи само психолог.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук