14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Майката на удареното от ток дете, се кани да съди собственика на хотела

5-годишният Даниел Дръндаров от София, който едва не загина заради неизправен климатик в Поморие, пронизан от ток, вече е изведен от реанимация, съобщава 24 chasa.bg.

От вчера малчуганът е прехвърлен в детското отделение на бургаската болница, където неотлъчно до него е майка му Десислава.

                                                                                                                                                                    снимка: 24 chasa.bg

Детенцето е по-добре, все още му правят изследвания, но се оправи, сподели 32-годишната жена. Тя е потресена от отношението на администрацията в интерхотел „Поморие“ в едноименното морско градче, където семейството почивало.

„Разбрах, че управителката разпространявала информация, че ние с бащата на Дани сме били пияни и сме го оставили без надзор. Това не е вярно, аз не пия, а детето беше на терасата на стаята ни. Освен че ще предявим иск към хотела за случилото се, смятаме да съдим въпросната администраторка за обида“, сподели още майката на пострадалото момченце.

Няколко институции проверяват документацията на хотела на ул. „Яворов“, който е частна собственост. Това е бившият държавен интерхотел, към който има построена нова част. Родителите на Дани наели стая в по-старата сграда. В полицията в Поморие е образувано дознание, все още срещу неизвестен извършител. Разследващите са разговаряли на място в хотела с двамата собственици, но те все още не са викани в полицията, тъй като в момента се изяснява в качеството си на какви ще бъдат извикани – само като свидетели или ще им бъдат повдигнати обвинения.

По всяка вероятност инцидентът е предизвикан заради неизправност в елинсталацията на хотела. По непотвърдени засега данни климатиците в сградата правели утечки, когато имало голямо натоварване на инсталацията от потребителите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук