12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Малина Стратиева: Слънчев бряг си решава проблемите

На проведена среща между двете основни организации на територията на кк „Слънчев бряг” – Бизнес асоциация „Слънчев бряг”/ БАСБ и Съюзът на собствениците/ СНЦ, бе постигнат консенсус по основни въпроси, касаещи проблемите на комплекса. Това съобщи Малина Стратиева, член на УС на БАСБ.

Общото мнение е, че въпросът със статута на Слънчев бряг е фундаментален и не търпи отлагане. От двете асоциации ще искат промени в Закона за туризма. Идеята е, да се въведе ред и да се осигури спокойствие на всички туристи, отмарящи по слънчевия бряг. Като част от мерките, осигуряващи качествен туристически продукт, са откритите заведения в комплекса да затварят в полунощ, а хранителните маркети, продаващи алкохол да приключват работа в 22:00 часа.

Проблемът с временните поставяеми обекти също е неотложен. Павильоните за дрехи и сергиите за дрехи не кореспондират с облика на Слънчев бряг, категорични са от БАСБ и СНЦ.

„Понятието „алкохолен туризъм” е обиден за имиджа на комплекса, а и за страната ни като цяло. Слънчев бряг е място, предлагащо всякакъв вид равлечение и отдих и дава възможност да се сегментира на зони, така че летуващите да не си пречат”, обобщи Малина Стратиева, член на УС на БАСБ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук