11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Малката Рижа с обвинения за нападание над фоторепортер

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда обвинителен акт срещу Симеон Стоянчов –Малката Рижа, на 27 г., за хулиганство при опасен рецидив – престъпление по чл.325 ал.4 вр.ал.2 пр.3 вр.ал.1 вр. чл.29 ал.1 б.”а” и б.”б” от НК.

Симеон Стоянчов е предаден на съд за това, че на 21.11.2014 г. пред служебният вход на Съдебната палата в гр.Бургас,при условията на опасен рецидив ,извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото,като като показал неприлични жестове „средни пръсти” с двете си ръце и отправил обидни думи „шибаняри”, „паляри” към присъстващите представители на средствата за масово осведомяване и нанесъл удар с левия крак по обектив на фотокамера „Канон” на фоторепортера от вестник „Черноморски фар” Б.Пенков,като го повредил и му нанесъл щета на стойност 174 лв./сто седемдесет и четири лева/ и причинил на Б.Пенков,лека телесна повреда,изразяваща се в разкъсно-контузна рана на челото,кръвонасядания в левия горен ъгъл,представляващи временно разстройство на здравето ,неопасно за живота,като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Симеон Стоянчов е осъждан многократно-до момента общо седем пъти,като деянието за което е обвинен е извършено, докато същият е конвоиран от служители на ОД „Охрана”Бургас от сградата на ареста до сградата на Съдебната палата по насрочено съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” по друго дело срещу Стоянчов.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, експертизи и други доказателства.За престъплението в което е обвинен Стоянчов се предвижда наказание от една година до шест години лишаване от свобода.Понастоящем обв.Стоянчов се намира в затвора Бургас,като изтърпява наказание лишаване от свобода .

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук