13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Малки футболисти събират пари за изкуствена трева

Възпитаници на бургаската футболна школа „Звездичка” организират атрактивна спортна демонстрация за любителите на спорта в Бургас, съобщават оттам. Малчуганите се надяват да открият съмишленици, които да им помогнат да съберат пари за закупуването на изкуствена трева. 

Настилката е необходима за планувания тренировъчен комплекс на школата. Той ще се намира на площадката на СОУ „Константин Преславски“ в к-с „Славейков“. Утре на мястото, освен спортна демонстрация на малките таланти ще се проведе и благотворителен коктейл.

Някои от спонсорите ще имат възможността да си заслужат футболни и баскетболни екипи, дарени от малките играчи за каузата. Към момента площадката е неизползваема. Наскоро Общински съвет – Бургас единодушно гласува да бъде отдадена под наем за нуждите на детския клуб и училището. Необходимата сума, която е непосилна за клуба е близо 130 000 лева.

Клуб „Звездичка” има над 1000 възпитаници. Турнирите през годините показват безспорното израстване на децата, а школата се ползва с доверието на Община Бургас, УЕФА, БФС и Спортното и Образователното министерства. С днешна дата ДФК „Звездичка“ тренира отделните си възрасти в учебните заведения под наем.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук