13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Малко Търново строи депо за отпадъци

В местността “Мечкобиево” край Малко Търново  бе проведена  официална церемония за стартиране на строителните работи за изграждане на  Регионално депо за отпадъци – Малко Търново. Обектът се изпълнява по проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Малко Търново”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“.

По предварително разработената схема от Министерство на околната среда и водите Община Малко Търново трябваше да депонира отпадъка си в сметището в с. Равадиново, тъй като на територията на община Малко Търново няма депо, което да отговаря на изискванията или такова, което може да бъде приведено във вид отговарящ на изискванията.

Отчитайки факта, че в този случай разходите, които трябваше да бъдат заплащани от населението на общината щяха да се увеличат неколкократно ръководството на общината реагира адекватно, защитавайки интересите на гражданите си, в следствие на което получи правото да има самостоятелно депо за битови отпадъци само за населените места на общината.

Именно във тази връзка Община Малко Търново подготви проектно предложение «Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Малко Търново” и кандидатства пред Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.».

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук