14.9 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Маратон и палатков лагер за фестивала на Зелениката край Визица

Районът около странджанското село Визица ще посрещне тазгодишното издание на Фестивала на странджанската зеленика, съобщиха от дирекция на ПП „Странджа”. Дванадесетото издание на феста ще се проведе в дните 9 и 10 май. Програмата обещава да бъде повече от разнообразна. В нея ще бъдат включени мероприятия, посветени на 20—годишнината от създаването на природния парк.

Зеленика

*Странджанска зеленика/ м. май, край царевското село Варвара 

За първи път през тази година ще се проведе планински маратон. Най-късата дестинация ще бъде около 5 километра. Организаторите подготвят  и маршрут за по-напредналите в планинското бягане. В няколко базара пък ще бъдат събрани храни и традиционни за района на Странджа ръкоделия.

С началото на фестивала символично откриване на летния сезона ще направят и сертифицираните  по стандартите на екологичния туризъм, странджански  къщи. Такива има в Малко Търново, селата Граматиково  и Заберново  и др .  Новост през тази година ще бъде и обособената зона за палатков лагер в близост до зоната за провеждане на фестивала. Вечерта ще има лагерен огън и специална програма.

Агенция „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук