9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Маратон на четенето в парк „Велека” с приказни герои и забавни игри

Утре, 28 април 2017 г., в 15.00 ч. ще стартира ХІІ Маратон на четенето, който за поредна година ще се проведе в парка на к-с „Изгрев”. Маратонът е част от програмата на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите” и се организира от Регионална библиотека „Пейо Яворов” и НЧ „Изгрев 1909”, тази година и Радио Бургас, което отбелязва 5-тия си рожден ден с кампания за четене и забавления.

В маратонът ще се включат ученици от шест училища –  ОУ „Св. Кл.Охридски”, СУ „Добри Чинтулов”, СУ „Йордан Йовков”, ОУ „Г. Бенковски”, НЧУ „Д-р Мария Монтесори” и НБУ „Михаил Лъкатник”.

В споделеното четене на микрофон ще прозвучат текстове на автори, които имат годишнина през 2017 г., а те никак не са малко и все любими –  Алън Милн, Луис Карол, Емилиян Станев, Паулина Станчева, Петя Дубарова, Ангел Каралийчев, Астрид Линдгрен, Вилхем Хауф, Светослав Минков и др. Да намерят книга и изберат интересна част от нея, такава бе задачката пред  децата за тазгодишния Маратон.

Празничното събитие включва още забавни литературни игри, рисуване на асфалт и среща с приказни герои по парковите алеи. В същия ден в парка ще бъде монтирана и една от дървените къщички за книги, които Радио Бургас монтира в различни части на града по повод празника си.

Всеки желаещ бургазлия да се включи в споделеното четене в парка е добре дошъл!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук