13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Марина за 60 яхти строят на бургаското пристанище

Съветът на директорите  на „Пристанище Бургас” прие инвестиционен проект „Марина Порт Бургас”, който предвижда изграждането на 60 яхтостоянки. Ситуирането на марината е предвидено по кейовия фронт на нулево корабно място с дължина 150 метра и дълбочина 7 метра. Яхтеното пристанище е част от проекта „Зона за Обществен достъп” или „Супер Бургас”, който е и част от Генералния план за развитие на пристанище Бургас.

Одобрен е и изпълнител за изработване на идеен инвестиционен проект за реконструкция и модернизация на сграда на „Магазия 1” на територията на пристанище Бургас.

Айфеловата метална конструкцията е с квадратура от около 3000 кв. Предвидено е тя да се използва за информационен център, салон за пристигащи и заминаващи пътници, изложбен, атракционен и образователен център, търговски обекти, технически помещения и заведение за обществено хранене.

Държавно предприятие „Пристанищна Инфраструктура” и „Пристанище Бургас” ЕАД одобриха проект за рехабилитация и изграждане на цялостната електрическа, битова и водопроводна система на пристанище Бургас. 

Тези три проекта трябва да бъдат реализирани 5 октомври 2013 г., когато бургаското пристанище трябва да приеме първия заявен круизен кораб „Celebrity Constellation”.

 Проектът за круизен терминал и създадената нова дестинация „BLACK SEA CRUISES” ще бъдат представени на международното изложение Seatrade Med Cruise Convention 2012. Инициативата е в следствие на подписания на 13 март Меморундум от пристанищата на Бургас, Одеса, Истанбул, Батуми и Севастопол.

 Събитието ще се проведе от 27 до 29 ноември в изложбен комплекс Марсилия, Франция. Присъстващи ще са партъорите от Черноморския регион – порт Одеса, порт Констанца, както ипредставители на круизния бизнес от целия свят.

В рамките на проявата са договорени срещи с едни от най-големите международни круизни оператори „Royal Caribbean Cruises”, „Celebrity Cruises”, „Pullmantur Cruises” и „Azamara Cruises”, което ще осигури идеална платформа за бизнес комуникация.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук