13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Мария Василева: Жителите на Лозенец искат пречиствателна станция

– Г-жо Василева, какви са неотложните въпроси за решаване в Лозенец, които жителите повдигат по време на предизборните срещи и дискусии?

– Отговаряйки на този въпрос, няма да ви кажа нищо ново. Неотложните въпроси си стоят нерешени с години и се повтарят на всеки четири години.  хората на Лозенец искаме по-адекватна пречиствателна станция, по-дълъг туристически сезон, искаме морски парк и нови спортни площадки. Най-много от всичко искаме работа, защото два месеца туристически сезон отдавна не са достатъчни да преживяваме нормално през цялата година.

– Има ли подадени досега от местната управа в Лозенец проекти по еврофондовете и каква е усвояемостта на евросредствата?

– Нямам информация някога да са подавани каквито и да било европроекти, касаещи Лозенец. Не са постъпвали евросредства, въпреки че в общинската администрация има специален екип, който отговаря за този ресор. За мен е престъпление факта, че не се възползваме от средства, от които силно се нуждаем. Да, сигурно не е лесно спечелването на един проект, но нима няма други общини, които са усвоили милиони левове до момента?

– Има ли бъдеще за младите хора във вашия регион?

– Ние живеем на прекрасно място – имаме уникална природа, чист въздух – все дадености, които тепърва започват да привличат съвременния човек. Ако успеем да осигурим нормални условия за работа и обогатим културния живот в общината, ще бъдат налице най-важните предпоставки за един спокоен и пълноценен живот за младите хора.

– На какво се надяват хората в Лозенец, какво очакват от хората, които ще ги управляват в следващите 4 години?

– За никой не е тайна, че от Лозенец отиват най-много пари в общинската хазна. Проблемите ни, обаче се неглижират, не се инвестира достатъчно в селото ни. Хората се надяват селото да добие по-добър облик, да привлече повече туристи.Надяват се на честно и открито управление.

– Кои са нерешените проблеми, натрупани през годините в Лозенец?

– Както споменах по-горе – пречиствателната станция, инфраструктурата, липсата на спортни и детски площадки, безработицата. Общо взето проблемите са идентични с тези в цялата страна.

 

– Как вие предлагате тези проблеми да се решат?

– Тези проблеми няма да се решат с магическа пръчка, на мига.Но, както аз, така и целият ни екип ще работим с всички сили и ще търсим всякакви начини за разрешаването им. Много внимание и енергия ще отделим на еврофондовете.Ще се възползваме от всяка възможност, която правителството ни дава, ще търсим публично-частни партньорства. Защото каквото и да си говотим винаги става дума за пари- ако има пари проблемите се разрешават много бързо!

– Усеща ли се вятъра на промяната в Лозенец?

– Да, хората не искат повече лъжи, искат млади и необременени личности, които да осъзнават, че са назначени на длъжността кмет, за да се грижат за по-добрия живот в общността!

 

Визитка:

Мария Василева е кандидат – кметът на ГЕРБ за Лозенец. Живяла във Великобритания, в момента следва право в НБУ и е посещавала курсове в Колеж за международно сътрудничество и развитие. Владее отлично английски и италиански език. Смята себе си за пълноправен гражданин на Европа и света.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук