18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Мария Димитрова от „Европул Бургас” стана шампион на България по спортно ходене

Мария Димитрова от клуб „Европул Бургас” спечели шампионската титла на България в държавното първенство по спортно ходене, провело се в Балчик. Талантливата 16 год. възпитаничка на треньора Атанас Атанасов се представи по феноменален начин на 10 км. дистанция. Показателно за успеха и е това ,че Мария е съттезател в групата на младшата възраст, но този път се яви за участие в старшата възраст, където съперничките и са предимно 18 и 19 годишни.

С постижението си поредната шампионка от „Европул Бургас” си гарантира участие на Балканиадата по спортно ходене след две седмици, която отново ще се проведе в Балчик. Отличничката в Търговската гимназия привлече вниманието на специалистите върху себе си, а от ръководството на клуба и вече са амбицирани да спечелят домакинството на следващото Държавно първенство по спортно ходене и дори да кандидатстват за домакинство на Балканиада.

В „Европул Бургас” обмислят да създадат и собствена школа, която да развива таланти в този изключително тежък спорт. В клуба приемат като сериозен успех и бронзовия медал при юношите младша възраст, спечелен от Иван Атанасов. Интересното при него е това, че амбициозният младеж вече има и два медала от началото на годината от турнири по планинско бягане. Паулина Стоянова се класира на шесто място. Същата позиция зае и Радослав Свирецов.

В състезанията при мъжете 42 год. треньор Атанас Атанасов респектира по-младите си конкуренти на 20 км. дистанция както заслужи сребърен медал. През уикенда успехите за „Европул Бургас” продължиха и на турнира по „крос бягане” в Сунгурларе, където Татяна Дячкова прибави нов златен медал в клубната витрина.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук