16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Марков: Мъжко е да се каже – ще подкрепим Цачева

Ще подкрепим Цецка Цачева за президент, обяви в Бургас, заместник-председателят на СДС Костадин Марков. Сините ще се съобразят с решението на Изпълнителния съвет на РБ за предстоящия балотаж. „Няма да подкрепим категорично дестабилизация на страната в лицето на Румен Радев“, заяви Марков.

Той определи като незадоволително представянето на РБ на президентските избори. „Имаме най-силен резултат в Бургас, но това не е успокояващо, защото в областта става трагедия. Имаме страхотно отстъпление в Айтос, Царево, Сунгурларе, Камено. За пореден път сме принудени да признаем, че в областта работим слабо“, каза още той.

Марков пое и отговорност за представянето на блока. „Аз съм най-разпознаваемата фигура от РБ, без да ми се сърдят колегите за това. Имам най-голям ресурс като контакти, с най-много познанства“, обяви Костадин Марков.

Той е категоричен, че ГЕРБ грешат в прогнозите си за финансов апокалипсис. „Сложните неща с плашенето на хората за втори тур с това какво би станало от нас няма да чуете. Мисля, че ГЕРБ грешат с този апокалипсис, който създават между първи и втори тур. Държавата няма да спре. От друга страна съществува вероятност от политическа дестабилизация на страната, ако Румен Радев спечели тези избори. Убедени сме, че такава предстои, убедени сме, че ако недай си Боже, генералът спечели, се отива на предсрочни парламентарни избори. На тези избори, симпатизантите на БСП ще разберат, че ген. Румен Радев не е истинското ЦСКА, тоест, че нямат същия потенциално, който вадят на президентски избори“, смята Марков.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук