11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Марко Бонев вече е настанен в хосписа на МБАЛ Бургас

Журналистът Марко Бонев вече е настанен в хосписа на МБАЛ Бургас. Той ще остане там колкото е необходимо и за него ще се полагат грижи безплатно, съобщиха от болницата. По принцип престоят там струва около 1000лв. на месец.

Хоспитализирането на колегата, който е в много тежко състояние , стана възможно след намесата на журналисти и с помощта на зам. Кметът д-р Лорис Мануелян, областният управител Вълчо Чолаков и със съдействието на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Матев и шефа на „Социални грижи“ Тони Костова.

Всички те, заедно с бившите колеги на Марко, положиха ус илия за осигуряване на лечение и грижи за него . Беше поставена урна в общината, в която много хора събраха пари за него. Междувременно говорителят на ОД на МВР Бургас Цветелина Рандева успя само за ден да осигури издаването на лична карта на Бонев. Тони Костова ще осигури по-бързото му преминаване през ТЕЛК, за да може да му бъде определена пенсия.

В момента журналистите, които участваха в кампанията за набиране на средства за болния колега, решават как ще бъдат съхранени парите, които няма да бъдат необходими за лечението му. Вероятно ще бъде създаден фонд за други членове на гилдията, които имат нужда от подобна помощ.

Източник: burgasnews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук