16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Математици от 31 държави ще се състезават на бургаския плаж

Преди да се съсредоточат върху задачите, участниците в Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013 ще премерят сили на централния плаж в различни спортни състезания. Това е част от богатата програма, подготвена от Община Бургас, за да може младежите да си тръгнат с прекрасни спомени от престоя си в България.

Състезанията ще се проведат на 1 юли /понеделник/ от 9 до 12 часа. Дисциплините са плажен футбол, плажен волейбол, дърпане на въже и други. След спортния празник с ободрено тяло и ум математиците ще са готови да се захванат с формулите и числата. Отново на 1 юли, в 16.00 часа всички участници в международния форум ще се съберат на площад “Тройката”. В 16.30 часа всичките 1080 математици от 31 държави ще тръгнат на шествие, което ще премине по главната улица – бул. “Богориди” – Морската градина – Летен театър. От 18.00 часа в Летния театър ще започне официалната церемония по откриване на състезанието, която ще продължи до 20.00 часа.

На 2 юли стартира същинското съревнование. Учениците ще бъдат разпределени на две места – в Математическата гимназия и Електротехникума, където ще решават задачи от 9 до 11 и от 11.30 до 13.00 часа. По същото време техните преподаватели ще участват в конференция в Културен център “Морско казино” – на нея ще се говори за всички новости в света на математиката.

На 3 юли Община Бургас е предвидила възможност децата да се позабавляват. Те ще разгледят Фестивала на пясъчните скулптури и ще отидат на екскурзия. От 18 до 21 часа на 3 юли ще се проведе и така наречената Културна вечер – отново на централния плаж участниците в състезанието ще представят своите държави с песен, танц или нещо друго характерно. Това е и подходящото време за размяна на подаръци.

Обявяването на резултатите и официалното закриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013 ще се случи на 4 юли между 19.30 и 22.30 часа в Летния театър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук