14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Математическата и английската с най-висок бал, няма желаещи за моряци

Специалността „информатика с английски“ в ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ се оказа най-желаната специалност в Бургас за седмокласниците при кандидатстването за елитните училища. Последният приет там е с бал 31, 250. Седмокласникът, изкарал най-висок бал- 35, 857 обаче е предпочел „математика с английски“ в същото училище. Втора в класацията е Английската гимназия с минимален бал 30, 928 от максимален 36. На трето място се класира ГПНЕ“ Гьоте“, където най-ниският бал е 30, 358. klasirane.jpgЧетвъртото място е за друга паралелка в математическата гимназия –  „математика с английски“, с най-нисък бал- 30, 322. Пета по желание за седмокласниците е отново математическата гимназия за специалността – „биология с английски“.

В класацията следват три специалности в Търговската гимназия – „митническа и данъчна администрация с английски“, „банково дело с английски“ и „икономика и мениджмънт с английски“.

В класацията следват испанската паралелка, италианската и френската към ГРЕ „Георги Сава Раковски“.

От техникумите, най-висок бал има в специалността „строителство и архитектура“ в Строителния техникум „Кольо Фичето“-27, 571.

Прави впечатление доста ниския бал в Руската гимназия, където за традиционно най-желаната паралелка- „руски с английски език“  балът е паднал до 25, 822.

В дъното на класацията е специалността „корабоводене“  в Морското училище „Свети Никола“, където е регистриран е най-ниския бал- 18, 876.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук