11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Махат „стенните гардероби“ за търговия от къщите в Стария Несебър

На специално организирана среща с жителите на Стария град кметът на Несебър Николай Димитров обяви задължителното премахване на т.н.гардероби по външните стени и къщите, служещи за извършване на търговска дейност.

Приетият от Министерския съвет План за опазване и развитие на Стария град е за прогнозен период от 20 години и включва 5-годишни програми, чийто конкретно приложение се разработва за всеки едногодишен период. Съгласно плана всички, които извършват търговска дейност чрез т.н. гардероби, сандъци и шкафове по външните стени на оградите и къщите, трябва задължително да ги премахнат.

Това ще става доброволно и по принудителен начин.Като при втория вариант ще се заплаща предвидената нормативно глоба. Присъстващият на срещата арх.Атанас Пинков представи задължителните за всеки, който иска да извършва търговска дейност за следващия сезон рекламно-информационни елементи .Те ще са с шир.120 см.,височина 140-160 см. и дълбочина 30 см. с материал от дърво, метал и т.н.състарен метал.

Една част от присъстващите на жители на Несебър заявиха,че няма да си демонтират съществуващите търговски съоръжения, други търговци обаче започнаха да подават молби във фронтофиса на общината за новите рекламно- информационни материали.

текст и снимка: Максим Момчиов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук