15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Мач на приятелството ще играят рускоговорящи жители на Бургас и местни общественици

Безпрецедентен до момента футболен „мач на приятелството” ще изиграят представители на руско-говорящата общност в Бургас и местни общественици.

Единият от отборите ще бъде изведен от капитана Костадин Марков, зам.-кмет по строителството в Община Бургас. В тима на символичните домакини личат имената на европейския шампион по вдигане на тежести Румен Теодосиев, изпълнителния директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров, зам.-областния управител Атанас Терзиев, общинският съветник Димитър Людиев, журналистите Красимир Калудов и Николай Великов, строителния предприемач Диян Славов. В ход са преговори за още престижни трансфери на знакови играчи.

В рускоговорящия отбор залагат изцяло на пълната изненада. Знае се, че капитанът ще е собственикът на ресторант „Ретуш” в Бургас, който освен отличен ресторантьор и е невероятен вратар. Селекцията е обвита в тайнственост, но вече изтече информация, че символичните гости са привлякли на своя страна неудържимия голмайстор Милен Георгиев, който в един етап от богатата си футболна кариера игра в Динамо Петербург и страхотния атакуващ халф Станимир Димитров, който има поредица от блестящи мачове в казахстанското първенство.

Футболният двубой ще предшества финала на турнира за деца, който ще се играе на спортния комплекс „Каменица Арена”.

Собствениците на модерното спортно съоръжение Милен Георгиев и Георги Чиликов са гарантирали, че условията за руско-българския „мач на приятелството” ще бъдат перфектни.

Мачът, който ще започне в събота 1 декември от 17 часа, има и  доста голям залог. Освен, че ще се обвият със слава и овации от зрителите, двата отбора ще спорят за купата на списание „Болгарский дом”, която ще бъде връчена на победителя от президента на агенция за недвижими имоти „Виртус” Александър Образцов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук