17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Машини пак влизат в Ченгенето на 23 септември. Ще събарят незаконен строеж

На 23 септември тази година ще бъде организирана акция по премахването на незаконна постройка на територията на рибарското селище Ченгене скеле,  съобщиха от Дирекция национален строителен контрол /ДНСК/. В заповедтта за премахването е била посочена датата 10 септември. Последвалите поройни дъждове и обявеното бедствено положение на територията на рибарското селище обаче попречили срокът да бъде спазен.

Ченгене скеле

По настояване на областния управител и с цел да не се пречи на дейностите по въстановяване на щетите, датата е била променена. Всички участници са уведомени писмено за промяната и това беше съобщено на инициираната от Областния управител среща – дискусия с всички институции, които имат отношение по проблемите в местност „Ченгене скеле“, съобщават от ДНСК.

Към днешна дата в местност „Ченгене скеле“ са премахнати 107 броя незаконни строежи. Остават за премахване още 145 броя незаконни строежи с влезли в сила заповеди за премахване. От тях за 6 броя незаконни строежи, които са залегнали в утвърдения план-график за принудително изпълнение на влезли в сила заповеди за премахване, са сключени договори с изпълнител и предстои в най-скоро време възлагане на принудително изпълнение.

За други 3 строежа са постъпили оферти от фирми – кандидати за извършване на премахването. Посочените сгради са едноетажни и двуетажни. Две от тях са двуетажни сгради – близнаци, изградени от различни изпълнители. За всеки близнак е образувано отделно административно производство, приключили са всички съдебни дела и премахването ще бъде извършено едновременно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук