14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Машини стъпват на „Тройката“ през октомври?

„Надяваме се да имаме избрана фирма изпълнител за ремонтните дейности на пл. „Тройката” до края на септември.” Това каза за „ЗонаБургас“ зам.-кметът по „Европейски политики и околна среда” в общината, Атанаска Николова. По думите й, ако това се случи, работата по емблематичния площад и част от пространството около него може да стартира през октомври.

Към момента тръжните процедури остават отворени. От местната администрация гледат оптимистично на сроковете, които трябва да бъдат спазени. Припомняме, че в края на май бяха отпуснати 5 млн. лв. по проекта “Зелена и достъпна градска среда”, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Нова зона за отдих с водно огледало, пейки, кошчета и зеленина ще бъде един от акцентите в новата визия на площад “Тройката”. Около Културния дом на НХК пък ще има нова градинска площ с атрактивно осветление. Зоната на струйния фонтан също ще бъде благоустроена като водната струя ще наподобява морска вълна. В проекта е предвиден и градеж на подземна улица.

По същата ос в Бургас ще бъдат обновени още няколко пространства. Необходимите средства са малко над 13 млн. лева, от които вече са налични 5. Останалите ще бъдат отпуснати само ако по оперативната програма останат неусвоени пари. Атанаска Николова обясни, че все е рано да се каже дали Бургас ще получи дофинансирането, тъй като разпределянето на средствата все още е в ход.

Останалите допълнителни седем обекта, които са включени в проекта все пак са одобрени под условие. Това са: втората част на ул. “Александровска”, ул. “Богориди”, ул. “Батенберг”, старата част на Морската градина и няколко спортни площадки. Всички обекти са с готови технически инвестиционни проекти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук