13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

МБАЛ – Бургас получи кувьоз, монитор и инхалатори

Няколко дарения пристигнаха в Отделението по неонатология на МБАЛ Бургас. В навечерието на празниците то получи нов кувьоз, монитор за проследяване на жизнени функции и три инхалатора. 

Кувьозът е от фондация „Нашите недоносени деца“, която през април т.г. подари и монитори. Още един монитор пристигна от друга фирма, а бургазлията Димитър Хлебаров дари инхалаторите, които служат за подаване на медикаменти на най-малките бебета.

Тази година болницата получи кувьоз от индивидуален дарител – младата майка Десислава Дюлгерян. И други родители на деца, лекувани тук, също подпомагат отделението с апаратура и оборудване.

„Целият персонал изказва своята благодарност както към дарителите, така и към всички родители, които ни повярваха и ни доверяват най-ценното – своите деца. Искаме да им пожелаем хубави празници, много здраве и щастие, и да ги уверим, че правим всичко, за да помогнем на нашите малки пациенти“, каза началникът на Отделението по неонатология д-р Стилияна Томова.

Отделението по неонатология се грижи за всички бебета, родени в болницата, както за здравите деца, така и за децата, родени с проблеми, и недоносените деца. Миналата година през отделението са преминали близо 200 деца в риск. Само за последни месец четири бебета, родени с тегло под килограм, са изписани здрави и без риск за живота им.

И тази година Отделението по неонатология участва в благотворителната кампания под патронажа на Президента на Република България „Българската Коледа“. „Българската Коледа“ неведнъж е подпомагала с апаратура Бургаската болница и лекарите се надяват това да се случи и сега.

Всеки, който желае да се включи в най-голямата българска благотворителна инициатива, може да го направи с смс на номер 1117, телефонно обаждане на09001117 (за фиксирани абонати на Виваком и Мтел), както и по банков път, или по интернет на сайта на инициативатаwww.bgkoleda.bg.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук