15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

МБАЛ – Бургас става университетска болница? БСП: Ще подкрепим идеяата

БСП  – Бургас ще подкрепи искането на ръководството на МБАЛ  – Бургас, лечебницата да се превърне в университетска болница. „Не можем да не бъдем  ангажирани с тази кауза. Тази болница изпълнява редица социални функции. Ние ще настояваме системата на здравеопазването да запази социалния си характер, чрез по-солидна ангажираност на държавата”, каза след среща с ръководството на лечебница, кандидат-депутатът Атанас Зафиров.

BSP bolnica

Според него, превръщането на МБАЛ  – Бургас в университетска болница, ще привлече  по-добри специалисти и практики за лечение. „Това ще доведе и до по-добро финансиране, което без съмнение е от значение за бургаските граждани”, категоричен бе Зафиров. От БСП  – Бургас днес направиха дарение на лечебницата. Кандидатите от листата на партията за предстоящите парламентарни избори в града, предадоха на лекарите няколко модерни апарата за кръвно налягане.

Обсъдена е била и спешната нужда от ремонт  на Трансфузионното  отделение към МБАЛ  – Бургас. „Факт е, че това отделение се нуждае от ремонт. Това, което бе осигурено през миналата година е задоволително, но не е достатъчно. Бяха осигурени много от модерните уреди в отделението”, каза още Зафиров.

Той обърна внимание и на проблема със спрените средства от Министерството на здравеопазването. „Служебното правителство не отпусна и средства за ремонта на спешното отделение. За съжаление, средствата, които бяха заделени, за да може болницата да се разплати с изпълнителите на ремонта на Инфекциозното отделение, също липсват. Този ремонт е приключен отдавна. Всичко изглежда добре, но средствата не са разплатени и тежат на болницата. Ще настояваме да бъдат отпуснати. Става дума за над 200 000 лева”, обясни Атанас Зафиров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук