17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

МВР Бургас: Най-много деца загиват на пътя през август

Най- много деца на пътя загиват през лятото, през месец август. Тогава са убити 2 деца, а 10 са ранени. Следват месеците юли-7 ранени деца, юни-5 ранени деца,  септември-2 ранени деца. Това сочи анализът на МВР Бургас, разпространен в навечерието на 1 юни- Деня на детето. 2 деца са намери смъртта си в следствие на катастрофи в Бургаско през периода 1 юни 30 септември 2010 г., а ранените са 24. Това представлява  9,1% от общия брой на загиналите  при катастрофи  и  15,7% от ранените за летния период  на 2010г.

save.jpg И двете убити на пътя деца, през миналото лято, са загинали при катастрофи в Карнобат. Следват Бургас с 13 ранени деца, Айтос  с 3 ранени деца, Несебър с 2 ранени деца, Царево също с 2 ранени деца, следват Поморие, Приморско и Созопол- с по едно ранено дете. И двете деца загинали на пътя са били пътници в автомобилите. Шокиращ е фактът, че 5 от децата сами са управлявали автомобилите. 4 деца са ранени като пешеходци.

От МВР Бургас призовават водачите да пазят децата на пътя, особено през лятото, когато много от тях играят на улицата, карат велосипед или просто пресичат платното без да се огледат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук