9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

МВР в готовност за 15 септември

Дни преди първия учебен ден – 15-ти септември, сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас е готов с провеждането на традиционната акция с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия с малолетни и непълнолетни деца.

В Седмицата на превенция на детската пътна безопасност, вниманието ще бъде насочено към актуализиране на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, проверка на уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения от висок или нисък тип, които препятстват пресичането на уличните платна на нерегламентирани места.

За времето от 15 септември до 31 октомври, с цел недопускане на пътни инциденти, в районите на училищата в Бургаска област ще бъде засилено полицейското присъствие.

Превантивните занимания по пътна безопасност в детските градини и училищата в региона ще продължат и през новата учебна 2016 / 2017 година, които ще обхванат до края на първия срок всички класове от началния курс, като графиците ще бъдат изготвени съвместно с образователния инспекторат на МОН – Бургас.

Занимания ще бъдат проведени и в бургаските детски градини, като в първите три от тях – „Раковина”, „Слънце” и „Златното ключе”, превантивните беседи по пътна безопасност ще стартират във вторник – 20.09.т.г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук