11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

МВР закопча Слънцето и Барбарона, зареждали Сънито с наркотици

МВР и прокуратурата с акция срещу две наркогрупи, разпространявали дрога по Черноморието. Част от задържаните са хората около Иван Слънцето, които са снабдявали с наркотици основно „Какао бийч“ в Слънчев бряг. За отглеждането на цяла плантация с марихуана пък са арестувани двама мъже, единият от които е известният в Поморие Иван Душев – Барбарона.

На 18 август вечерта в района на Поморие разследващите са установили марихуанова плантация, за отглеждането на която са задържани двама криминално проявени мъже. На следващия ден полицията в Бургас задържа и групата на известния с наркоразпространение и в столицата Иван Слънцето, обясни главният секретар на МВР Георги Костов. „Можем да кажем, че групата приоритетно е осъществявала разпространението на наркотици на „Какао бийч“, каза Костов.

Главният секретар на МВР обясни, че работата по двете групи се е започнала преди стрелбата срещу Димитър Желязков – Митьо Очите на 8 юни в „Слънчев бряг“. От онзи момент нататък обаче по думите на Костов цялата държава е впрегнала усилия в борбата с организираната престъпност, за да бъде подобрен имиджът на българския туризъм.

„Цялата държава прояви воля и желание за пристъпване към неутрализацията им и извеждане на заплахите, породили тези проблеми, така че този курортен комплекс да бъде едно по-сигурно място за престой на туристите и да се повдигне като цяло имиджът на туристическия бизнес в страната“, коментира Костов, цитиран от Дарик.

Сред задържаните общо 7 души 5-ма са с повдигнати обвинения за притежание на наркотици с цел разпространение. На всички ще бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук