14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

МВР: Засилваме полицейското присъствие на Летище Бургас /снимки/

Засилено полицейско присъствие ще има на Летище „Бургас“ това лято. Това каза пред журналисти в Бургас зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Красимир Ципов- зам. министър на МВР : Повече трафик се очаква, повече полицейски служители ще има. Търсим възможност и от страна на политическото ръководство да бъдат осигурени повече средства за издръжка , за командироване на служители , така че това ни е приоритет.

Днес на летището се провежда съвместен семинар, в който участват служители на звеното „Противодействие на бомбения тероризъм“ на СОБТ и на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, работещи по направление „Сигурност“.

Заместник министърът на МВР Красимир Ципов съобщи, че служителите от Гранична полиция и МВР-Бургас са изготвили необходимите планове и са предприети всички мерки за сигурност на бургаското летище през летния сезон. От МВР призоваха гражданите да бъдат бдителни и да подават сигнали , ако забележат нещо нередно.

Служителите на отряда за борба с тероризма ще бъдат обучавани за реакция при конкретна заплаха от бомбен атентат.

Карсимир Ципов- зам. министър на МВР : Обучаваме ги за реакция най-вече какво трябва да се предприеми тогава, когато има конкретна заплаха , какви действия трябва да се предприемат. В момента тук е командира на специализирания отряд за борба с тероризма , който ще направи презентация за реакция при откриване на импровизирани взривни устройства

По думите на Красимир Ципов в момента се провеждат процедури за закупуване на ново техническо оборудване, което ще се използва и за антитероризъм. Той добави, че Летище „Бургас“ има една от най-модерните системи в България за пръстови отпечатъци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук