9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

МВР със спецоперация по границата с Турция! Натискат ни бежанци

Страната ни предприема допълнителни мерки за засилване на контрола по българо-турската граница. По разпореждане на МВР от днес започва специализирана полицейска операция, която да противодейства на опитите за незаконно влизане на мигранти в страната и каналджийство. 

Причина за засиления контрол на българо-турската граница е, че опитите за нелегално влизане в страната ни, са се увеличили двойно от началото на месец август. Само за една нощ 220 души в 11 групи са били задържани в пограничния район на Малко Търново. Информацията обяви на извънреден брифинг в Бургас, главният секретар на МВР, Георги Костов.

„Докато през месец юли отчитахме традиционни нива на опити за незаконно преминава на границата, като тези нива рядко преминаха 100 човека за едно денонощие, от началото на август, тази цифра се покачва и вече сме на нива над 200 такива опита”, обяви Костов.

Българските власти вече са изпратили искане до Фронтекс за командироване на допълнителни служители у нас. Очаква се, европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на ЕС да изпрати 200 униформени.

„До края на следващата седмица би трябвало да пристигнат тези искани от нас 200 души, които са изключително добре подготвени. Те имат необходимата техника и термовизионни камери”, каза от своя страна, гл. комисар Антонио Ангелов

Властите ще насочат усилията си към противодействие на незаконната миграция в най-критичните райони и особено там, където оградното съоръжение с Турция все още не е завършено. Ще се работи и във вътрешността на Бургаска област. Специализираната операция ще продължи до намаляване на миграционния натиск. От началото на годината до сега в центровете от затворен тип към Дирекция „Миграция” са настанени 1350 чужденци.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук