13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Медицинската сестра Марина Тодорова е новата носителка на награда „Света София”

За четвърта поредна година, на 17 септември, денят в който се отдава почит на добродетелите, който ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта, се връчи награда Света София. Призът „Най-добър специалист по здравни грижи” в Бургаска област грабна старшата сестра на Операционен блок към МБАЛ «Дева Мария» – Марина Тодорова.

Статуетката и бе връчена от миналогодишната победителка Станка Василева, медицинска сестра от Спешно отделение на МБАЛ Бургас . Критериите по които са оценявани всички участници са: доказан професионализъм; степен на удовлетвореност на пациентите от осъществените здравни грижи, умения за работа в екип; професионално развитие – повишаване на образователно и квалификационно ниво; активно участие в организационния живот на съсловната организация. В конкурса участваха здравни заведения и граждански организации, които защитават правата на пациентите или са в сферата на здравеопазването.
Грамота получиха и останалите номинирани за престижнатото отличие: старша мед. сестра на Отделение по хемодиализа към МБАЛ Бургас – Радостина Димитрова  акушерката от Родилно отделение МБАЛ Бургас; Велина Василева; мед.сестра от МЦ „Св.София” – Росица Иванова
Работата на медицинския специалист е свързана с много динамика и отговорност. Това е човека създаващ атмосфера, ред и спокойствие, чувство за сигурност и съпричастност. Това е най-близкия до болният – често е първият човек, който контактува с пациентите,  особено с тези от тях, които нямат с кого да споделят тревогите си. Всеки ден преживява болките им и съчувства в страданието им. В същото време трябва да им вдъхне чувство на сигурност, доверие към лекаря и усещането, че предлаганото лечение е най-доброто за тях. Не на последно място е и способността да даде на пациента  максимален комфорт, въпреки страданието.За съжаление много често тази професия остава в сянка и работата на медицинската сестра или акушерка остава недооценена. Имено поради това е и учредена тази награда – като оценка за труда, старанието, търпението, високият професионализъм и човечността при изпълнение на служебните ангажименти.
Наградата се присъжда ежегодно на най-добрия специалист по здравни грижи в Бургаска област.  Учредена е през 2009г. от собственика на МЦ ”Света София” и МБАЛ ”Дева Мария” Семир Абумелих.
Победителят се определя от Комисия по избора.  Номинации могат да правят здравни заведения и граждански организации, които защитават правата на пациентите или са в сферата на здравеопазването.
 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук