9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Медицински хеликоптер ще обслужва цялото Черноморие този летен сезон

Медицински хеликоптер ще обслужва цялото Черноморие този летен сезон. С изграждането на хеликоптерна площадка към бургаската болница ще се осигури въздушно транспортиране при тежки случаи и ще може да спази т.нар  правило на „Златния час“, когато шансовете за оживяване на тежко контузени пациенти са най-големи. При спешност хеликоптерът може да транспортира болен или специализиран медицински екип от Бургас до София например само за час  трийсет и пет минути.

Въздушната линейка може да каца и при трудно достъпни райони, ще бъде особено необходима при тежки пътни инциденти, като се има предвид при натоварения трафик през лятото.

Инвестицията за изграждането на хеликоптерната площадка е изцяло на община Бургас. Решението е взето след серията тежки инциденти, най-вече след атентата на летището, когато загинаха израелски туристи.

В бургаската болница вече е създадена организация за бърза реакция при спешни случаи. Днес беше направена и демонстрация по транспортиране на пациент.

При спешни случаи разходите по транспортирането ще се поемат или от застрохователна компания или от бюджета на общината, при преценка на съответната ситуация. Ако обаче е по настояване на близките на пострадалия разходите се поемат от семейството.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук