19.3 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ се премести до Спешното

 

Медицински център на МБАЛ-Бургас – “Св. Николай Чудотворец”, вече е преместен в новия хирургически корпус на болницата, до Спешно отделение. Промяната се направи за удобство на пациентите, които вече могат да ползват денонощно кабинетите му с талон от здравната каса. Има промяна и в ръководството на центъра – негов директор вече е д-р Нигохос Топузян, досегашен шеф на Спешно отделение на бургаската болница.

Центърът е собственост на Бургаската болница и има сключен договор със Здравната каса.  В него работят лекари – специалисти от МБАЛ-Бургас. На разположение на пациентите има 12 кабинета – очен, кардиологичен, ортопедо-травматологичен, урологичен, нефрологичен, хирургичен, УНГ, АГ, неврологичен, педиатричен, гастро-ентерологичен, хематологичен. В близост са рентгенът и клиничната лаборатория. Приемът на пациентите в болницата, ако такъв се наложи, вече ще става без излишно разхождане.

От 1 януари 2012 се планира разширение на дейността. Предвижда се разкриване на кабинет по съдова хирургия, както и прегледи по желание от специалистите на болницата.

В началото на тази година промени в закона създадоха напрежение у голяма част от гражданите, тъй като позволиха на джипитата да прехвърлят обслужването на пациентите си в почивни дни и нощем на други лечебни заведения, с които имат договор. В същото време хората са свикнали да идват в болницата, когато имат проблем, а законът не позволява на болницата да преглежда пациенти без издадено направление.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук