9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Международен фестивал на документалните филми за човешките права

Днес от 17 часа  в залата на Лукойл ще бъде представен филма „Извън контрол“ на Том Джаксън/САЩ/, заснет през 2006 г. По-рано след дискусията «Екология – Губещи/Победители» в залата на Областна управа, бяха показани филмите «Добри и Банко» , «Рила и ски курортите» – Сдружение „За земята“/България/2008. В рамките на фестивала е изложбата „Еко-листи“ – зала Лукойл. Млади хора вярват в това, че можем да променим нашия Един свят.one-world.jpgАвторите казват:

„ Всички знаем за това, което се случва с нашата природа и всички мислим, че това не зависи от нас и кои сме ние, че да променим каквото и да било, а истината е, че всеки може поне веднъж да направи нещо.

Ние сме група млади плакатисти, наскоро завършили Художествената Академия.

Знаем, че с работата си и изкуството, с което се занимаваме – Плаката – можем да повлияем на промяната в мисленето на хората и сме длъжни  да не оставаме равнодушни.

Това е нашият начин на протест в защита на българската природа.

Това е нашият глас, който пристига в мислите Ви.

Ние наричаме себе си Граждани на България, защото всеки един има шанс да промени действителността, в която сме принудени да оцелеем.

Всеки един по своя начин.“

Мотото на изложбата е: „Природата – това съм аз“.

Авторът на мотото Силвия Карагьозова призовава:

„Винаги може да намерим сила да не бъдем равнодушни, бездейни, апатични. Винаги може да имаме още малко сила и търпение. Винаги!“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук