10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Международна колоездачна обиколка минава през Бургас, въвеждат се ограничения

Шести етап на Международната колоездачна обиколка на България ще се проведе днес. Стартът е от 15.30 часа, а маршрутът: Стара Загора – Нова Загора – Съдиево – Сливенски минерални бани – кв. Речица на Сливен – Петолъчката – Лозенец – Венец – Бургас. /Финал – 17.30 час.. Дължина на маршрута – 170 км.

 „Пътна полиция” предприема мерки по организацията на движението по време на 62-рата колоездачна обиколка на България, която се провежда от 9 до 15 септември, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 8 етапа участниците в обиколката ще изминат 1034 километра по републиканските пътища. С цел предотвратяване на злополуки, движението на моторните превозни средства по маршрута на обиколката ще се спира непосредствено преди преминаване на колоната колоездачи, а в участъците в планинските проходи, с наклони, остри завои и по-сложен терен, движението ще се спира предварително и ще се възстановява след преминаване на цялата колона.

Полицейски автомобили отпред и в края ще съпровождат участниците в надпреварата. Колоездачите, които по време на състезанието се движат и на малки групи, ще бъдат съпровождани от полицейски мотоциклети.

Няма да бъде позволено на моторните превозни средства да изпреварват колоната, когато се движат в същата посока. Водачите ще трябва да поддържат максимална скорост между 40 и 60 км/ч. и да се движат зад участниците в състезанието. Автомобилите, движещи се в обратна посока на колоната, при забелязване сигналите на полицейския автомобил, който я води, ще са длъжни плавно да намалят скоростта и да спрат плътно вдясно и да изчакат на място преминаването на цялата колона. Те могат да потеглят веднага след преминаването на всички състезатели и придружаващите ги превозни средства.

Гражданите, наблюдаващи състезанието, са длъжни да изпълняват точно указанията на полицаите, които охраняват трасето. Ще бъде забранено навлизането на зрители на платното.

 Като етапен град в 62-та Международна колоездачна обиколка на България, Бургас ще посрещне колоната днес. Финалът и стартът ще бъдат пред сградата на Общината.

В тази връзка в  периода 16.00 ч. – 17.00 ч., колоната ще премине по бул. „Ст. Стамболов“, бул. „Сан Стефано“, ул. „Христо Ботев“, Гаров площад, с финал  на ул. „Александровска“.

Официалният старт на следващия етап от състезанието ще бъде даден на 14-ти, петък в 12.30 ч. пред Община Бургас. Колоната ще премине по ул. „Хр. Ботев“, бул. „Сан Стефано“, бул. „Ст. Стамболов“.

За времето на преминаване на колоната (15-20 мин.) по обявените  маршрути  ще бъде  забранено движението на моторни превозни средства.

Автобусите, преминаващи по маршрута на колоната,  ще се движат с нарушен график

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук