20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Международна конференция по антитероризъм обсъжда системи за безопасност в Слънчев бряг

Международна конференция по безопасност и антитерор  се провежда в Слънчев бряг. Тя се организира за втора поредна година от Евро-Азиатската асоциация „ЕВРААС” и има за цел да запознае представителите на туристическия бизнес с най-новите достижение на системите за безопасност. Конференцията беше открита от кметът на Несебър Николай Димитров, който подчерта особената важност на подобен форум, свързан с безопасността и спокойствието на туристите в най-големия ни курорт „Слънчев бряг”.

Приветствие към форума отправи и зам. кметът по финанси в Община Несебър Иван Гургов.

Президентът  на асоциацията Сергей Иванищак подчерта, че на форума ще бъде обсъдена, както информационната безопасност и кибератаките, така и безопасността на инфраструктурата и съвременните решения за предотвратяване на терористични атаки.

„За България тази тема е особено актуална след терористичния акт, който се случи на Летище Бургас, за съжаление. Ние ще предложим на този форум нови технологии за дистанционно видео наблюдение и на територията на летището, което по наше наблюдение ще предотврати подобна терористична атака, която се случи в Бургас”.

От Община Несебър подчертаха, че системата за видеонаблюдение, изградена в Слънчев бряг дава резултат, но се търсят инвестиции тя да обхване и по-голяма част от Несебър.

Форумът ще продължи и утре с обсъждане на проблемите на антитерористичната безопасност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук