10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Международна регата ще се проведе в Бургас

Международна регата “Порт Бургас” ще се проведе от 3 до 6май пред централния плаж на Бургас. По предварителните заявки се очакват състезатели от България, както и гости от Румъния, Кипър, Израел, Турция и Гърция – общо около около 120 състезатели. За регатата е поканено Международно жури и съдии от Гърция, Израел,Румъния,Норвегия и България.

Най-голямата ветроходна проява в България през последните години е Международна регата “Порт Бургас” за клас “Оптимист”, Лазер 4.7, 420 и олимпийските класове Лазер Радиал, Лазер Стандарт, Фин и 470, организирана от Яхт Клуб “ПОРТ БУРГАС”.

 

От 2004 г. Международна регата “Порт Бургас” се провежда под логото “БУРГАСКА ВЕТРОХОДНА СЕДМИЦА” със съорганизатор Община Бургас.  Подобни прояви се провеждат в много страни по света, като сред най-известните са Килската ветроходна седмица в Германия, Йерската ветроходна седмица във Франция, Ветроходната седмица на Маями в САЩ, Истанбулската ветроходна седмица в Турция и др.

 

Международна регата “Порт Бургас” неизменно присъства от 1997 г. в международния спортен календар на Международната федерация по ветроходство – ISAF (www.sailing.org), а от 2004 година получи грейд 3 от ISAF, което е сериозно признание за организаторите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук