13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Международният ден на толерантността премина под мотото „Аз съм Париж“

Точно в 12:00 часа, на 15 ноември  2015 пред  емблематичния „Часовник” в центъра на Бургас, стартира XI-та ежегодна инициатива „Толерантността – хармония в многообразието”. Инициативата е посветена на Международния ден на толерантността (16 ноември, обявен за такъв от Генаралната конференция на ЮНЕСКО). Организатори на проявата са фондация „Астика”, сдружение „АСУ Делфи”, подкрепени от Община Бургас, Министерство на младежта и спорта – Национална програма за младежта (2011-2015), доброволци от Испания и Португалия на дългосрочна служба по линия на Европейска доброволческа служба на програма „Еразъм+”.

Тази година, инициативата е посветен на темата за човешките ценности: правото на живот, защита на мира и човешкото достойнство. Предвид последните потресаващи събития, свързани с терористичните атаки в Париж на 13 ноември 2015 г. се реализира под мотото „Аз съм Париж”.

untitled2pngЗа събитието организаторите са разкрили импровизирано тв студио, където се  интервюират гражданите и гости на Бургас, по темите за: толерантността, ксенофобията, хомофобията и разсизма.

Специален кът е отделен за съпричастност към жертвите на терористичните атаки в Париж, където е разкрита и подписка „Je Suis Parisien” („Аз съм Париж”). На гражданите се раздават стикери за съпричатност с цветовето на френското знаме.

untitled1По традиция до часовника, в Бургас е монтирана инсталацията  „Дърво на толерантността”, на което гражданите могат да поставят своите послания.

Инициативата „Толерантността– хармония в многообразието” е кулуминационен завършек на проект „МИКЦ АСТИКА”, които е част от националната мрежа – Младежки информационно–консултантски центрове в България, изградени по Националната програма за младежта (2011-2015).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук