18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Международни творци се събират за кулминацията на Пролетни културни салони

Кулминацията на събитията от афиша на Пролетни културни салони за съвременно изкуство  ще се състои утре (петък), когато в  „Гранд хотел Поморие” ще бъде открита изложба на картини, пластики, керамика и дърворезба.  Специално за нея в морския град пристигат български артисти, които живеят във Франция, Австрия, Великобритания и САЩ, както и международни автори от  Русия, Турция, Македония и Сърбия. Всички те ще покажат свои работи. Традиционно силно участие записват и от Дружеството на Бургаските художници.

Откриването на изложбата ще стане на 19 април, от 18:00 часа, в спортната зала на „Гранд хотел Поморие”, който е организатор на Пролетни културни салони. В 19:00 часа всички участници и гости ще се включват в гала вечер. Събитията от Пролетни културни салони за съвременно изкуство се провеждат за поредна година с любезното съдействие на Община Поморие, Община Бургас, както и на БТА, които са медийни партньори на събитието.

Изложбата утре вечер ще покаже  творбите на повече от 25 художници и скулптори, а почитателите на изкуството ще могат да се сдобият с авангардни експонати още същата вечер. 

„Има  много пластики, керамика, дърворезба и разбира се картини. Дадохме свобода на авторите да творят на различни теми, които са ги вдъхновили, и се получи много артистична и авангардна изложба, която надхвърли очакванията ни”, казаха организаторите от „Гранд хотел Поморие”.

Изненадата на вечерта чака гостите в лятната градина на хотела и ще бъде открита малко преди гала вечерта.

В продължение на почти  седмица Пролетни салони за съвременно изкуство представи в Бургас и Поморие редица събития, сред които филмови прожекции, изложби, дискусии с архитекти  и представяне на литографии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук