14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Междуучилищен турнир по футбол, организират Община Бургас и ПСФК “Черноморец”

Среща с директори на училища и учители по физическо възпитание се проведе днес, във връзка с Втория Междуучилищен турнир по футбол, организиран от Община Бургас и ПСФК “Черноморец”.

В нея участваха зам.-кметът инж. Костадин Марков, Пламен Крумов – главен организатор на турнира, Павлина Алексиева – експерт от РИО, Веселина Деведжиева – началник отдел “Спорт” в Общината.

Първото издание на турнира предизвика голям интерес и участниците бяха 300. Тази година по настояване на кмета Димитър Николов форматът е разширен с още една възрастова група и в надпреварата ще се впуснат родени не само през 2001, но и през 2002 година млади футболисти. Затова се очаква във Втория Междуучилищен турнир да участват двойно повече деца.

“Тези деца ще излязат от класните стаи и домовете си, за да усетят физическо натоварване – нещо, което много липсва на днешната младеж. Ще предоставим перфектни терени и добра екипировка”, заяви зам.-кметът Костадин Марков.

Община Бургас осигурява за нуждите на турнира 528 нови екипа и награди. Участие във второто издание вече са заявили повечето градски училища. Тече подготовката на сложна програма, съобразена с ангажираността на учениците. Изиграването на първите двубои ще започне още през октомври.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук