14.3 C
Бургас
вторник, май 21, 2024

„Между небето и земята“- светът на Георги Динев и Добрин Вътев

„Между небето и земята” е озаглавена съвместната изложба на двама бургаски творци- Георги Динев и Добрин Вътев. И докато Жоро Динев отново е верен на своя почерк с усет към детайла, звездни небеса и голямата вода, то младият художник Добрин Вътев изненадва за първи път с цялостна изложба от скулптура и пластика-  дърво и метал. „ Неговите неща са плътни, докосват се до архитектурата и са много  свързани със земята”, казва за творбите на Добрин, Георги Динев, който е бил негов учител в паралелката по „изобразително изкуство” в хуманитарната гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” в Бургас.

Добрин Вътев показва  19 пластики-дърво и метал,  които са му отнели година работа. Идеята възниква от  една изложба в Галерия „Вокс”, в която пластиката на Добрин Вътев е до картината на Жоро Динев. „И двамата решихме, че творбите ни стоят много добре една до друга и така се роди идеята за съвместна изложба”, разказва Добрин. „ Пластиките ми са живи, всеки ден се променят. Поставил съм една патина/ железен окис/, чиято реакция продължава с времето….Иначе търсих неща изчистено, не исках да изпадам в бъбривост. Това е чиста скулптура, пластика в движение, моята естетика, не съм търсил специално послание. Нещата са експресивни”, лаконичен е Добрин за творбите си.

Георги Динев и Добрин Вътев получиха от зам. кмета по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева по една тениска- „Бургас-кандидат за европейска столица на културата през 2019 г.”, като доказателство, че това е една европейска изложба на двама художници на европейско ниво.

Изложбата си заслужава! Идете и вижте в изложбената зала на СБХ на ул. „Александровска”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук