16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Мери бойс бенд се „Завръщат в Бургас”

 Община Бургас продължава традицията успели бургазлии да се завръщат в родния си град чрез кампанията на Кмета на Община Бургас Димитър Николов – „Завръщане в Бургас“. Тази година това са музикантите от Мери бойс бенд. Групата поставя своето неофициално начало още като ученици в Математическата гимназия в Бургас. Мери Бойс Бенд приемат за своя рождена дата 28 януари 1995г., когато за първи път свирят като група от пет души в прочутия тогава „Кънтри клуб“ в София. В състава на групата влизат – Мария Мутафчиева – вокал, Мирослав Мутафчиев – китара, Илиян Георгиев – клавишни, Стефан Чобанов – бас китара и Иван Димов – барабани. Тяхната песен „Дългият път към дома“ се е превърнал в своеобразен символ на кампанията „Завръщане в Бургас“.

_vid1709.JPGМери бойс бенд се „Завръщат …“ с концерт на сцена на открито „Охлюва“ на 21 август (неделя) от 20.00 часа. Те ще представят песните от последния си албум „Дългият път към дома“ и всички хитове от албумите „Непознати улици“ и „Само за теб“. Всеки, който желае може да закупи на място албумът „Дългият път към дома“ и да получите автограф.

Минути преди началото на събитието кметът на Община Бургас Димитър Николов ще връчи на групата традиционния символ на кампания „Завръщане в Бургас“ – статуетка Св. Николай Чудотворец. Мери бойс бенд ще оставят своето послание в специалната книга на инициативата.

Кампанията „Завръщане в Бургас“, е насочена към успелите в страната и чужбина бургазлии, и стартира още през 2007 г. на Никулден, когато незабравимия бургаски поет Иван Ванев, автор на текста на песента „Бургаски вечери“, включи празничното осветление на града. Една година по-късно, да сподели празника със своите съраждани, в Бургас пристигна талантливият композитор Тончо Русев.

Инициативата върна в родния й град в края на септември 2009 след дългогодишно отсъствие признатата в цял свят оперна прима Райна Кабаиванска, а празника на Бургас – Никулден събра на една сцена големият български актьор Георги Калоянчев, популярната актриса Мария Статулова и поета Пейо Пантелеев. През 2011 година благодарение на кампанията завърнахме в родния град Антон Дончев и част от младите таланти на България родени в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук