11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Местан е готов да се оттегли от политиката… при едно условие

Лидерът на ДПС Лютви Местан декларира, че ще се оттегли от политическия живот, ако бъде доказано, че е сътрудничел на бившата Държавна сигурност.
Лютви Местан

„Ако някой покаже не донос, не клевета, а една дума, която да ме направи морално уязвим, аз не само ще се оттегля от ДПС, аз няма да се занимавам с политика“, заяви той в ефира на „Нова“ ТВ. По думите му картончето, което Комисията по досиетата огласи още през 2009 година, не е документ, доказващ, че е бил агент. Лидерът на ДПС разказа, че то е от 1978 г., когато е бил в казармата и допусна, че то е извадено без негово знание.

Местан коментира и казуса КТБ като заяви, че е мит, че това е банката на ДПС и трябва да се стигне до дъното на истината за връзките на финансовата институция с властта. „Голямата тема е за политическите обвързаности с КТБ, ако има такива“, заяви той. По думите му законопроектът на Делян Пеевски и Йордан Цонев за КТБ показва именно тази решимост на Движението да се разбере истината.

Лидерът на ДПС изрази и готовност „да бъда подложен на публичен линч“, ако се докажат твърденията, че дъщеря му има консултантски договор с КТБ. Каза, че ако се докажат подобни обвързаности и на хора от ДПС, те ще понесат отговорност.

Лютви Местан коментира и скандалният случай с изчезването на тефтерчето на Филип Златанов. „Нека споделя надеждите си, че тефтерчето не е откраднато от ДПС. Поне в това да не бъдем обвинени“, пошегува се той.

„Искам да знам кой стои зад всички тези инициали без изключение“, допълни председателят на ДПС. Попитан какво прави името Д. Пеевски до инициала „И.Ф.“, той отговори, че явно това са въпроси, които трябва да се зададат на самите тях.

По-късно днес лидерът на ДПС се обяви в декларация срещу искането за сваляне на новините на турски език от ефира на Държавната телевизия. Повече за позицията на Лютви Местан, четете тук.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук