19.1 C
Бургас
четвъртък, май 23, 2024

Местните земеделци чакат ваучери за горива, спокойни са за реколатата

Земеделските производители очакват обещаните ваучери за акциза на горивата. Това обяви Николай Киров, председател на Съюза на зърнопроизводителите в Бургаско. Обещанията се изплащат, след като приключи очертаването на площите, което обикновено се случва в края на май.

Земеделие

„Много от колегите животновъди се оплакват, че не са си получили субсидии. При нас всичко се получи, което беше обещано. Очакваме сега само ваучерите на горивата“, обясни Киров, цитиран от Агенция „Фокус“. Той допълни, че ваучерите се дават от Общинските земеделски служби, които в момента се занимават основно с приключването на очертаването на площите на земеделците за субсидии за догодина. След приключване ще започне раздаването на ваучерите. 

Киров обясни, че земеделците се надяват на хубава цена за зърното. Качеството се постига с много средства и много труд, обясни производителят като посочи, че българските земеделци са постигнали европейско качество. Председателят на местния съюз на зърнопроизводителите не е притеснен за качеството на продукцията през тази година. Земеделци от много краища на страната изразиха притесненията си, относно качеството, заради обилните валежи и градушки. Отражение може да има единствено върху количеството на добивите, обясни Киров. Той не пожела да се ангажира с прогнози за цената на тон зърно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук