11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

МЗХ: Директорът на ПП „Странджа“ е освободен от длъжност. Той: Не е вярно

Заповед за това е издал министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Информация за всички лица, които са освободени от длъжност след скандалните кадри на празнуващи държавни служители през вчерашния ден на траур, е публикувана и на официалната Интернет страница на земеделското министерство.

„Във връзка с провеждането на работна среща – семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино, министърът на земеделието и храните Десислава Танева освобождава от длъжност всички служебни лица, участвали в организацията по събитието, а именно:

– зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов
– директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова
– директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов
– директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ – инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов

По-рано днес от дирекцията на парка обявиха, че Димо Димов не е бил на въпросния семинар в Несебър. Така или иначе, името му е сред тези на освободените от поста си държавни служители. „Тези, които са празнували в деня на национален траур, бих ги нарекъл негодници. Всички съм ги уволнил, зави на среща с журналисти в Хитрино“, Бойко Борисов.

„Не съм уволнен, намирате ме на работа“, обяснил пред Радио Бургас директорът на парк „Странджа“ Димо Димов. Той е категоричен, че е разговарял с главния секретар на министерството, не е уволняван, дори не е присъствал на събирането.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук