17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

МЗ ще прави нова сграда на Спешното в Бургас

Нова сграда ще се строи за Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. Предвижда се тя да е разположено на площ от 2 700 кв. м и да се намира в съседство на УМБАЛ. За целта ОбС ще обяви за частна общинска собственост новообразуван УПИ. Ще се предостави и безвъзмездно, безсрочно право на строеж в поземления имот на Министерството на здравеопазването.

Причината за предоставяне на това право е, че МЗ е бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, за изпълнение на голям инвестиционен проект, свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна.

Предвижда се плътност на застрояване 30% и озеленяване минимум от 40%.  Транспортното обслужване на имота ще се осъществява по съществуваща източно от него улица. Посочените  градоустройствени показатели покриват изцяло изискванията за бъдещата сграда на ЦСМП-Бургас, посочени в писмо от края на ноември на МЗ, а именно: застроена площ -750 кв.м, в това число за основна сграда – 500 кв.м, навес за линейки – 180 кв.м и обслужваща сграда – 70 кв.м, с обща разгъната застроена площ – 1250 кв.м, при височина -7,00м и паркинг за посетители – 700 кв.метра.

Данъчната оценка на правото на строеж по посочените параметри е в размер на 304 254,90 лева. Изграждането на нова сграда за осъществяване дейността на ЦСМП-Бургас ще реши един дългогодишен проблем, свързан с нуждата от работни помещения за администрацията и екипите на центъра за осъществяване на дейността им по осигуряване на своевременна спешна медицинска помощ в дома и на местопроизшествие, осигуряване на спешен амбулаторен прием, експресна диагностика  и необходимото лечение в спешно приемно отделение. /burgasnews.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук