9.3 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Миграционният поток спаднал с 50%

Вътрешното министерство отчете спад в броя на нелегално преминалите границите ни мигранти. Миграционният натиск е спадна с близо 50%. Задържаните на граничните ни пунктове са намалели със 75%. Данния бяха обявени по време на кръгла маса по бежанския проблем в Малко Търново.

От „Гранична полиция” съобщиха, че повдигнатите обвинения за каналджийство са 50, като броят на осъдените е над 1 200. Опитите за незаконно преминаване на границата ни са над 10 000.

На срещата присъстваха и представители на „Организацията за защита на българските граждани”, които прекъснаха срещата. Те обявиха, че искат да помагат на държавата, а не да пречат. Оплакаха се, че били спрени за рутинна проверка по пътя си от Бургас към Малко Търново.

Главен комисар Георги Костов заяви, че полицията разчита на съдействието им. Той им обясни, че предвид това как изгреждат е нормално да предизвикат интереса на полицията. Според Костов, полицията им интерес да работи заедно с доброволните отряди, стига да не се стига до изземане на правомощия.

Той посъветва членовете на ОЗБГ да съобщават на „Гранична полиция” всеки път, когато тръгват на „акция”.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук