14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

МИЕ: НЕК няма пари! Миньорите: Това е подигравка!

Финансовите проблеми на мина „Черно море” обсъдиха днес представители на няколко държавни структури и синдикални организации. Всички се обединиха около искането за предприемане на спешни мерки, които да разрешат проблемите със забавените плащания и дадат възможност на мината да изпълни плана си за бъдещо развитие.

Мина "Черно море"

„Никой не искаше да се стига до тук. Ако бяха взети адекватни мерки, всичко това нямаше да се случва в момента. Има обещани пари, но докато не ги видим за не съществуват. Този проблем е от години. Въртим се в омагьосан кръг. Звучи несериозно твърдението от страна на НЕК, че те нямали задължения. Крайно време е господа да отпушите ушите си и да чуете това, което ви се казва. Това е подигравка с хората”, каза председателят на синдиката на работниците в мината, Чавдар Миколашев.

Трябва да се вземат спешни мерки за нормализиране на ситуацията. Обстановката е изключително взривоопасна в този сектор. Ние сме първите предвестници на проблемите. Зимата предстои и тя няма да бъде топла, като миналогодишната. Дружествата изнемогват. ЕВН също си търси разходите, които сме направили за електроенергия. Спира ни тока. Имаме договорка. Направени са частични  плащания, разясниха от своя страна от ръководството на мината.

„Хората които са обещали парите могат само да пишат на компютър и никога не са виждали живо производство. Обещаните пари ще дойдат днес в 16.45 часа. На никой не му хрумна, че тези пари няма да бъдат преведени по картите на работниците днес. Ето така се решават проблемите в енергетиката у нас. Трябва да бъдат преведени 270 000 лева”, каза по време на срещата бившият директор на ТЕЦ  – Сливен, Ангел Ангелов.

Представители на Министерство на икономиката и енергетиката пък обявиха, че НЕК  просто няма пари, с които да се разплати на ТЕЦ – Сливен, откъдето мината чака плащане.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук