12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Милен Петров – кандидат за общински съветник от ГЕРБ – Бургас:

Средата за  хората с увреждания трябва да е не просто достъпна, а еднаква като на всички останали

 Визитка: Милен Петров Петров е на 38 години. От 15-годишен работи в сферата на музиката. По-късно с присъщата си находчивост и предприемчивост се насочва към строителството. Най-голямата му амбиция е средата за хората с увреждания да не е просто достъпна, а еднаква като на всички останали. Самият той е в инвалидна количка, което не му е пречи да е усмихнат, борбен и преследващ целите си. Доволен е, че има личен принос,  днес киното в Бургас да е достъпно за лица, които се предвижват трудно. Усилията си ще насочи именно в тази сфера.

 

Г-н Петров бихте ли се представили с няколко думи?

Аз съм човек, който не се плаши от трудностите и успява да се справи с проблемите. Зареден с голяма енергия, силен дух и желание да помогне хората с увреждания да живеят при еднакви условия с всички останали. Работя от 15-годишен, винаги съм сред хората и не спирам да се развивам и да търся решение на различни проблеми.

 

В коя сфера ще бъдете най-полезен, ако бъдете избран за общински съветник?

Програмата за следващите четири години, която предлагаме за развитието на Бургас обхваща всички сфери – тя дава отговор на въпросите какво ще се случи, как ще се случи и от къде ще дойдат средствата. Това я отличава от програмите на опонентите ни. Тя е реална, включваща единствено ангажименти, които можем да изпълним. Важно е хората, които ще влязат  в Общинския съвет да не спъват и да не пречат при реализирането й. Защото Бургас доказа, че може да бъде лидер и това трябва да продължи. Моят личен мотив, за който ще се боря в местния парламент, ако бъда избран е  достъпна среда за хора с увреждания, която от своя страна ще създаде и перфектни условия за майки с малки деца и възрастни хора.

В тази връзка достатъчно социална ли е политиката на ГЕРБ в Бургас?

Едва ли има човек, който да вярва, че проблеми, които са трупани години наред могат да се решат с магическа пръчка. Невъзможно е, но въпреки това през последните четири години по време на управлението на ГЕРБ в Бургас бяха направени много неща, с които градът стана поне малко по-достъпен за хората в неравностойно положение. Повечето светофари вече имат звуков сигнал, тротоарите на всички нови улици са скосени, за да може хората в инвалидни колички да се предвижват по-лесно и безопасно. Не трябва да забравяме и специалните асансьори, които бяха монтирани на някои от ремонтираните подлези. Голяма част от административните сгради вече са достъпни за всички. Средата за тези хора трябва да е не просто достъпна, а еднаква като на всички останали. Тези хора не са по-различни и трябва да имат равен старт за развитие и еднакъв начин на живот с останалите граждани. ГЕРБ избра правилната посока в развитието на социалната политика и за това аз избрах ГЕРБ. Трябва да се отбележи, че за последните 4  години бяха направени толкова неща във всяка една сфера на местното управление, колкото за 20 години никоя друга партия не успя. За тези 20 години не се случваше нищо от страна на община и държава, като изключвам неправителствените организации, успяващи да помогнат с каквото могат. Казвам това от личен опит, защото знам проблемите, пречките и трудностите, с които се сблъскват ежедневно тези организации.

 

Какво още трябва да бъде направено за хората в неравностойно положение, за да не се  чувстват те социално изолирани?

Общината до момента работи в положителна посока, така и трябва да продължи.  Вече са факт няколко социални трапезарии, детската млечна кухня стана модерна, здравословна и достъпна. Вече има центрове за настаняване от семеен тип, отговарящи на всички европейски изисквания, в нашата програма за управление е залегнало и създаването на още такива. Като цяло насочваме усилията си към подобряване условията на живот на уязвимите групи бургазлии – изграждане на центрове за настаняване на бездомни хора, лица пострадали от насилие, деца и хора с увреждания. Усилията си ще вложа в местата, които трябва задължително да са достъпни, като болници, административни сгради, училища, наистина да станат такива. Има още много неща, които трябва да се направят в тази насока и основното е по-добро отношение на институциите към хората, не само с увреждания, но и към всички.

Вие сте работили в сферата на музиката, медиите и строителството. Какъв трябва да човек, за да се развива в три толкова различни посоки?

Човек трябва да има амбицията и желанието да се развива, а аз имам и двете. Всъщност музикалният бизнес е пряко свързан с медиите, а строителството – то отново е вид бизнес, и то е продукт. Ако си нахъсан да успееш, то успяваш без значение в каква сфера и колко труд ти е коствало това.

А защо днес решихте да се занимавате с политика?

Защото се надявам да успея да променя общите нагласи за хората в неравностойно положение, да докажа, че ние не сме различни и можем да бъдем полезни на обществото. И най-вече пряко да участвам във взимането на решения, касаещи проблемите в тази сфера, защото съм запознат в детайли с тях.

Често сте забелязван на различни културни събития в града, вярвате ли, че Бургас може да бъде културната столица на България?

Определено да. Културният живот в Бургас се развива доста добре. Културните събития през последните 4 години – пясъчните фигури, морското казино, Spirit Of Burgas, многото концерти в Летния театър, оркестърът на охлюва и филмите, които прожектираха там – всичко това е страхотно, но можем  много повече и трябва да го докажем.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук