18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Минималната заплата можела да стигне 665 лева, твърдят от ГЕРБ

Бившият финансов министър Владислав Горанов изчисли, че при следващ управленски мандат на ГЕРБ минималната работна заплата може да стане 650 лв., а средната 1500 лв. В момента минималната работна заплата е 460 лева, средната заплата у нас – 954 лв.
„При мандат с наше управление, при темповете, с които се развиваше икономиката досега, можем да очакваме постигането на минимална работна заплата от 650 лева, без това да създава натиск върху заетостта. Реално е да се очаква 1500 лева средна работна заплата. Правим тази прогноза на база развитието на икономиката от последните години при наше управление“, уточни той.

До края на пресконференцията, която дадоха от ГЕРБ обаче Борисов вдигна средната работна заплата с още 15 лева. Освен покачване на доходите, в управленската програма на ГЕРБ образованието и сигурността са основни сектори за развитие. Освен това от партията на Борисов искат да отпадне и депутатският имунитет.

По повод предстоящите избори Борисов обясни, че ГЕРБ няма да обещава бомбастични неща по време на предизборната кампания, а такива, които са изпълними.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук