8.8 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Министерства харчат милиони в края на мандата на кабинета

Министерски съвет обяви обществена поръчка за „разширение на Wi-Fi мрежата на МС, чрез добавяне на нови точки за достъп“. Обществената поръчка е за 35 000 лева без ДДС. Проста сметка показва, че при средна цена на рутер от 119 лева, сградата на Министерски съвет ще се сдобие с внушителните 294 точки за достъп до Интернет.

Обществени поръчки за милиони левове са обявени веднага след като кабинетът подаде оставка. Министерството на финансите ще плати 16 милиона лева за тонери и други консумативи, показа проверка на БТВ. В Министерството на икономиката пак за копирна и компютърна техника ще похарчат 138 хиляди лева. МВР ще купи на Гранична полиция джип и няколко дрона за наблюдение срещу сумата 390 хиляди лева.

Вътрешното министерство планира и ремонтира на остъклена тераса и фоайе срещу 225 хиляди лева. Срещу половин милион лева Министерството на културута ще подсигури самолетните билети за служебни пътувания, а земеделското министерство ще строи оранжерия в Монголия за 1,4 млн. лева, като парите ще бъдат даде само за инженеригна на обекта.

Доставка на тонери за копирни и печатащи устройства и други консумативи за нуждите на органи на изпълнителната власт – така е описана поръчката, за която Министерството на финансите ще плати 16 милиона лева без ДДС. Поръчката е разделена на три позиции. За 9, 6 и 1 милион лева. За двореца Евксиноград ще бъдат доставени машини за над 140 000 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук