13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Министерството на туризма иска смяна на четирима директори на Слънчев бряг АД

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква извънредно общо събрание на акционерите на Слънчев бряг АД, в което иска смяна на четирима от 5-членния Съвет на директорите (СД) на дружеството, което стопанисва инфраструктурата на курортния комплекс. Това гласи поканата за събранието на 22 април, публикувана чрез БФБ-София.

Министерството на туризма, което притежава 75% от капитала на Слънчев бряг АД, ще освободи Иво Симеонов Маринов, Константин Димов Лефтеров, Соня Маркова Енилова и Мариела Дамянова Павлова, а на тяхно място предлага да бъдат назначени Живко Иванов Табаков, Неделина Стоянова Ташева, Живко Димитров Димитров и Лидия Благоева Иванова.

Изпълнителният директор Златко Тодоров Димитров, който управлява Слънчев бряг АД от 2010 г., ще запази поста си.

Мандатът на новия СД ще бъде 3-годишен.

В момента Живко Табаков е съветник на Николина Ангелкова, а Лидия Иванова – началник на политическия кабинет на министъра на туризма и директор на дирекция „Сигурност“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Неделина Ташева е управител на хотелския комплекс „Гарант турист С. и В.“ ЕООД-гр. Несебър, а Живко Димитров – член на общинския съвет в Бургас и адвокат на свободна практика.

Още по темата

През 2015 г. Слънчев бряг АД увеличи загубата си 2,4 пъти до 2,1 млн. лв. от 873 хил. лв. през 2014 г.

Това се случи, след като общите приходи от дейността се свиха с 52,7% до 1,8 млн. лв. при разходи за 3,9 млн. лв., въпреки че те намаляха със 17,7% на годишна база, показва неодитираният финансов отчет на туристическото дружество.

Тук трябва да се имат предвид и приходите от продажбата на имоти, които подкрепиха общите резултати на Слънчев бряг през 2014 г. Спадът на общите приходи през 2015 г. се дължи на високата им стойност през предходната година именно заради операциите по статия „други приходи“.

Например, приходите от предоставени услуги са стабилни при 1,18 млн. лв. спрямо 1,2 млн. лв. през 2014 г.

Половин час преди края на търговията на БФБ акциите на Слънчев бряг АД поевтиняват с 47,5% до 1,05 лв. след една сделка и 15 прехвърлени акции

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук