12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Министърът на културата откри сезона в Созопол/снимки/

Сезонът в Созопол беше открит официално на 3 юни в амфитеатъра на стария град от министъра на културата Боил Банов. По традиция стартът беше даден с откриването на седмото издание на  Международен Франкофонски Фестивал ,, Солей ’’, който  превръща Созопол в сцена на френската култура и изкуство. Председателят на общинския съвет в Созопол Красимира Германова получи специална награда от директора на фестивала „Солей“ Александрина Исайлова за безрезервната подкрепа на общината към международния форум за френско изкуство.

Церемонията по откриването на сезона  включи и връчване на престижните отличия на Замъка „Влюбен във вятъра”, Равадиново- Първа награда и Златен приз за Качество на Туристическите услуги от China outbound tourism research institute.

Откриването на сезона  продължи с концерт  с участието на Вера Шандел, Ангел Заберски, Емил Таслев, Стоян Янкулов, а водещ на вечерта беше Камен Воденичаров.

Официални гости на откриването на сезона бяха дипломати от посолствата на Китай, Ливан, Белгия, Мароко, Белгия, Грузия и Румъния.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук